Русенският университет подписа договор за сътрудничество във Виетнам

0
В следващите дни предстои договаряне на параметрите за обучение по общи бакалавърски и магистърски програми, съвместно обучение на докторанти, работа по общи научни проекти
В следващите дни предстои договаряне на параметрите за обучение по общи бакалавърски и магистърски програми, съвместно обучение на докторанти, работа по общи научни проекти

Днес бе поставено началото на поредица от работни срещи на делегация от Русенския университет в университет Nong Lam University, в град Хо Ши Мин, Виетнам.

Програмата на посещението включва срещи между ректора на Русенския университет – акад. Христо Белоев и президента на Nong Lam University - проф. Хун Тан Хунг, с заместник ректора проф. Нгуен Туан, с декана на инженерния факултет проф. Нгуен Бич, с декана на факултета по информационни технологии проф. Нгуен Ду, с директора на международния отдел д-р Нгуен Туй, с преподаватели от направленията: земеделие, земеделска техника и информатика, посещение на от отдел международно сътрудничество, лаборатории и др.

По време на срещата двамата ръководители на висшите училища анализираха досегашната дейност по подписания през 2015 година договор за сътрудничество и отчетоха постигнатите резултати при обмена на преподаватели, студенти и докторанти по програма Еразъм +, участието в общи събития, работата по общи научни теми и др. Обсъдени бяха конкретни теми за бъдещи съвместни инициативи и работа по проекти.

В края на срещата бе подписан договор за партньорство и сътрудничество.

В следващите дни предстои договаряне на параметрите за обучение по общи бакалавърски и магистърски програми, съвместно обучение на докторанти, работа по общи научни проекти, публикации в списания, участие в научни конференции и други.

По време на срещата беше обсъдена и възможността за съвместни дейности в асамблеята ASEM „Дунав-Меконг“, в която Русенския университет активно участва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Те това е
    Селският манталитет си личи - Ичо с риза с къс ръкав и вратовръзка, докато домакинът от Виетнам спазва дрескода за такова официално събитие - със сако и вратовръзка. Износ на селяния в чужбина. Хвала теб ненагледен капацитет.
  • 9
    1
    Фанфари и фойерверки
    Бравосимо, почти всички азиатски държави са обиколени, подписани са договори, получени са степени доктор хонорис кауза от нашия селски трандафор и тарикат и сега остава африканския континент. Вива павликенский капацитет и научно чудо в света на тракторите и редосеялките! Остава само да се запита защо това чудо на българското университетско образование и на българската наука все още не са го поканили да подпише договори със странни от Западна Европа - Германия, Франция, Англия ..... , ами с американски университети? Как може да не бъде уважен такъв капацитет и такъв върхов университет! Може ли така, ама ха! Ами и сега това научно чудо е номинирано за бъдещ министър на образованието и науката в бъдещето служебно правителство на Рачо. Не може такъв велик ха-кадемик да бъде пренебрегван от Запада! О, чудо на чудесата и науката, о академично и научно светило, хвала теб и на твоята дружина, що командировки усвоихте и гуши напълнихте. Вива академия, вива ПУЦ на Дунав!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари