Христо Белоев: Мястото на Русенския университет не е в мегаструктура

3
Позицията му е по повод появилата се информация, че се готви намаляване на броя на държавните университети от 38 на 16 чрез сливане на университети
Позицията му е по повод появилата се информация, че се готви намаляване на броя на държавните университети от 38 на 16 чрез сливане на университети Видео: Кис 13

Трябва да се изграждат университетски мрежи и консорциуми, а не да се прави окрупняване на висшите училища в България

Това заяви ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев, който е и заместник-председател на Съвета на ректорите, предаде КИС 13

Позицията му е по повод появилата се информация, че се готви намаляване на броя на държавните университети от 38 на 16 чрез сливане на университети в мегаструктури.

Очаква се на заседанието на Съвета на ректорите на 22 февруари да присъства министърът на образованието, който да внесе повече яснота по темата.

Акад. Белоев смята, че дори да се създадат такива мегаструктури, мястото на Русенския университет не е там, където е поставен заедно с други технически университети в страната.

В случай че се стигне до сътрудничество между университетите, това трябва да става чрез създаване на мрежи и консорциуми със запазване на самостоятелността им, както е заложено в стратегията за висшето образование, заяви още акад. Белоев. Затова създаването на мегаструктури не би довело до нищо по-добро за университетите, смята акад. Белоев.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    22
    МaZo
    Бе кво се ядете с Белоев бе? Завиждате ли му, кво ли? И Кирчо Панайотов какво ви е крив, какво толкова лошо сте видели от него? Вие на мястото на всеки един от двамата нямаше ли да сте даже още по-зле? Само да плюете знаете.Ама сте маскари
  • 3
    21
    А как
    да си обясним факта, че масово ректорите в страната ни са милионери? И без въоръжено око се вижда какви и по колко коли карат, къде живеят, почиват и се наслаждават на истинско житейско и псевдо научно благоденствие.
  • 4
    20
    Болно е
    висшето ни образование. Никога не сме имали толкова много професори и академици - валят като круши. Погледнете кои са повечето от носителите на тези титли - или са близки на партии, или на ректори. Отдавна не се респектирам от тях.
  • 5
    19
    Русенец
    До 17: Превърнаха го в машина за пари и това го съсипа. Със здравната ни система направиха същото. Капитализмът е основан на алчността. Какво да очакваш от такава система?
  • 2
    18
    Миленагоизпя
    Образование–стока–P'. Мозъци елки, ама някой ден сърцето...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари