Русенският университет - гарант за просперитета на Русенска област

0

Днес в Зала 1 на Областна администрация – Русе се проведе среща - разговор на тема „Русенският университетгарант за просперитета на Русенска област”.

На срещата присъстваха Стефко Бурджиев -  областен управител на Област Русе, чл. - кор. проф. д.т.н. Христо Белоев - ректор на РУ „Ангел Кънчев”, проф. д-р Михаил Илиев – зам. ректор по учебната работа, проф. д-р Велизара Пенчева - зам. ректор по развитие, координация и продължаващо обучение, проф. д-р Юлиана Попова – зам. ректор по евроинтеграция и международно сътрудничество, Димитър Райнов – началник на РИО – Русе, кметове, зам. кметове и други представители на общинските администрации в Област Русе.

 Областният управител Стефко Бурджиев откри срещата и подчерта водещата роля на Русенския университет „Ангел Кънчев” за развитието и изграждането на облика на Област Русе. Целта на срещата беше да се обсъдят начините, по които настоящата кандидат – студентска кампания  на РУ „Ангел Кънчев” би могла да бъде по – успешна.

Професор Белоев представи перспективите, които стоят пред Русенския университет и възможностите за партньорства с различни институции и фирми. Висшето училище е център, в който се извършват фундаментални и приложни научни изследвания, внедряват се иновации в практиката и се създават висококвалифицирани специалисти. Проф. Белоев акцентира върху това, че Русенският университет, институциите, обществото и фирмите трябва да направят всичко възможно завършващите средното си образование в региона да останат и да продължат да учат и да се развиват тук, като по този начин ще се гарантира просперитета на Русенския регион.

Вследствие на проведената среща областният управител Стефко Бурджиев ще съдейства при организирането на аналогични срещи и в останалите три области - Силистра, Разград и Търговище, където РУ ”Ангел Кънчев” има филиали. Проф. д-р Илиев предложи условия, съобразени с работното време на лицата, работещи в държавните институции в Област Русе, които са със средно образование и биха желали да продължат образованието си в Русенския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари