Русенският съд оправда шофьор убил пешеходец

0
В протеста си до Апелативен съд Велико Търново, прокуратура иска присъдата на Окръжен съд да бъде отменена изцяло
В протеста си до Апелативен съд Велико Търново, прокуратура иска присъдата на Окръжен съд да бъде отменена изцяло

Окръжна прокуратура – Русе протестира оправдателна присъда, с която Окръжен съд  е признал за невинен и оправдал 73-годишен шофьор, причинил смърт на пешеходец, поради малозначителност на деянието.

Окръжна прокуратураРусе предаде на съд Иван И. за това, че на 02.04.2014 г., в гр. Две могили, област Русе при управление на лек автомобил „ВАЗ“, нарушил правилата за движение, не спрял при възникнала опасност на пътя и по непредпазливост причинил смъртта на 75-годишен пешеходец - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“ вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

С присъда от 01.06.2016 г. Окръжен съд Русе е признал подсъдимия за невинен в извършване на посоченото престъпление, като е приел, че макар и деянието формално да осъществява признаците на предвиденото в закона престъпление по чл.343, ал.1, б. “в“, вр. чл.342, ал.1,пр.3 от НК, неговата обществена опасност е явно незначителна, поради което го е оправдал по обвинението, поради малозначителност.

Прокуратурата счита, че присъда е неправилна, тъй като е постановена в нарушение на закона и следва да бъде отменена изцяло, като съда постанови нова присъда, с която подсъдимия да бъде осъден, съобразно обвинението, с което е  бил предаден на съд в първата инстанция.

В протеста си до Апелативен съд Велико Търново, прокуратура иска присъдата на Окръжен съд да бъде отменена изцяло, като се  постанови нова осъдителна присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари