Русенският съд награди ученички от гимназията по икономика

0

В международния ден на детето - първи юни, в Мраморната зала на Русенската съдебна палата Окръжен съд – Русе награди победителите в конкурса за ученическо есе на тема „Силата на закона в съвременна България” за ученици от VІІІ до ХІІ клас.

Конкурсът, който беше обявен на първи март, е част от инициативите на съда, насочени към провокиране интереса на учениците към съдебната власт, повишаване на правна им култура и знанията им за съдебната система.

Постъпилите есета бяха оценени от специално определена от административния ръководител на съда комисия в състав: председател - съдия Аглика Гавраилова и членове – съдия Антоанета Атанасова и Лилия Ненова – „Връзки с обществеността“.

По решение на конкурсната комисия на първо място беше класирано есето на Люсиела Тодорова Тодорова, ученичка в десети клас в Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ гр. Русе. Победителката получи грамота и ваучер за книги на стойност петдесет лева.

С поощрителна награда (грамота и ваучер за книги на стойност тридесет лева) беше отличено есето на Цветелина Миленова Михова – десетокласничка в същото училище.

Поради целенасочената и задълбочена аргументация на изразената лична позиция, по решение на конкурсната комисия благодарствен адрес ще получи Борислав Димитров на 31 години от гр. София, чието есе не беше допуснато до участие в класирането, тъй като авторът не отговаря на предварително обявените конкурсни условия (публикувани на интернет страницата на съда).

Наградите бяха връчени лично от конкурсната комисия, като по време на срещата ученичките имаха възможността да зададат въпроси на съдия Гавраилова и съдия Атанасова. Поздравления и похвала победителките получиха и от съдебния администратор на съда – Татяна Йорданова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари