Русенският режисьор Ивайло Ненов спечели "Златен Кукерикон" 2020

1
Наградите бяха връчени снощи на церемония в Сатиричен театър “Алеко Константинов” – София
Наградите бяха връчени снощи на церемония в Сатиричен театър “Алеко Константинов” – София Снимка: Русе Медиа

Русенският режисьор Ивайло Ненов бе удостоен с награда, в категория “Млада надежда” на националните награди за хумор и сатира “Златен Кукерикон”

Той спечели престижното отличие за режисурата на авторския си спектакъл “Три сватби и едно възкресение”, поставен в Русенския драматичен театър, съобщи Русе Медиа

Младият режисьор се бори в същата категория с Владимир Богатинов – за ролята на Джордж Пиджън в „Извън контрол“ от Рей Куни, реж. Венцислав Асенов – ДКТ – Враца, и Веселин Петров – режисьор на постановката „Бог“ от Уди Алън в ДТ „Ст. Киров“- Сливен. Русенският драматичен театър имаше още една номинация – в категория „Спектакъл“ за моноспектакъла „Мъжка задушница“ на режисьора Емил Бонев.

Наградите бяха връчени снощи на церемония в Сатиричен театър “Алеко Константинов” – София. Обявяването на най-добрите комедийни спектакли беше предвидено за 1 април, но поради коронавируса беше отложено от организаторите.

През ноември месец се очаква да излезе най-новият спектакъл на Ивайло Ненов ”Балканска сватба”, чиито репетиции също бяха прекъснати от пандемичната обстановка в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари