Русенският младежки гвардейски отряд обмени опит във Велико Търново

2

В старопрестолния град се проведе среща на гвардейски отряди от Северна България

Във Велико Търново се проведе среща на гвардейски отряди от Северна България по менторска програма под наслов „Младежите на България и Черна гора – мост за нови възможности“. В инициативата се включи и XIII младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом.

По време на събитието над 150-те участници имаха възможност да се срещнат и разговарят с Н. Пр. Йелена Филипович - Стоянов - посланик на Черна гора в Република България. Всеки от отрядите бе подготвил презентация, с която да представи своята дейност и институцията, която представлява, съобщават от Община Русе.

Менторската програма се реализира като съвместна инициатива с продължителност от януари до април на настоящата година. През месец април избрани участници ще посетят Черна гора с цел обмен на културни практики и традиции. Те ще бъдат селектирани въз основа на участието си в конкурс за есе. Темите, по които младежите ще пишат са:

1. Създаване на проектна идея за образователен обмен на младежи от България и Черна гора.

2. Младите хора - двигатели на културната промяна.

След завръщането си в България момчетата и момичетата ще представят впечатленията си от посещението в Черна гора. За целта ще бъдат организирани специални срещи в училищата им у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1

    На бат Пънчи младите комунистчета.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари