Русенският кей се сдоби с 10 нови пейки

1

Дарените пейки са разположени на крайбрежната алея на кея в Русе

10 пейки с интересни факти за река Дунав бяха дарени днес от Кауфланд България на Община Русе. Инициативата е част от мащабната кампания на групата Schwarz срещу замърсяването с пластмаса на реката „Заедно за по-чисти реки”.

„Признателен съм за дарението, защото с него повдигате темата за опазването на един от символите на града ни - Дунава. Избрахме да поставим пейките на любимия на русенци кей, защото така посланието ще достигне до повече хора“, каза зам.-кметът Енчо Енчев на официалното представяне на дарението.

Дарените пейки са разположени на крайбрежната алея на кея в Русе, между понтони 10 и 11. От тях може да научите, че през Дунав в морето годишно попадат 1000 тона пластмасови отпадъци, реката е една от най-застрашените от замърсяване реки в света, тя е дом на 65 вида риба и над 320 вида птици в долното си течение и още много други любопитни, но и алармиращи общественото съзнание факти. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Някой
    10 нови дървета трябват поне. На слънце няма кой да седне!!!
  • 3
    4
    Ttt
    Поне имат нормални облегалки. Поставените след чудовищният ремонт на кея ти стигат до кръста.
  • 3
    3
    daskal
    Това не са пейки, а уреди за мъчение! Ето ви примери за пейки: https://www.artpark.bg/products/parkovo-oborudvane/benches-peiki/peika-peyka-pejka-peiki-paris-detail.html https://www.artpark.bg/products/parkovo-oborudvane/benches-peiki/peika-peyka-pejka-peiki-abudja-detail.html https://www.masterhaus.bg/bg/product/214540-gradinska-pejka-127-h-63-h-78cm-kovano-zheljazo-i-dyrvo
  • 7
    2
    селянин
    Не са.
  • 6
    1
    Гост
    Дано да са под сянка. Кой сяда на пейка, ако е на слънце?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари