Русенският актьор Васил Илиев с приз за най-добра мъжка роля

0
Той си партнира с Владислав Стоименов във филма "Шекспир като улично куче"
Той си партнира с Владислав Стоименов във филма "Шекспир като улично куче" Снимка: БТА

Той си партнира с Владислав Стоименов във филма "Шекспир като улично куче"

Русенският актьор Васил Илиев спечели наградата за мъжка роля във фестивала за българско кино "Златна роза" във Варна. Отличието му беше присъдено за участието му във филма "Шекспир като улично куче". В лентата той си партнира с Владислав Стоименов, с когото си разделиха и наградата, предаде БРЯГ.

Филмът "Шекспир като улично куче" получи и най-много приза – 5, в 40-ото юбилейно издание на фестивала. Режисьор е популярният актьор Валери Йорданов, който се изявява и като сценарист. Той заслужи награди и в двете категории. На продукцията бяха връчени още и Наградата на град Варна и новоучредения приз на младежкото жури, което тази година заседава за пръв път.

Васил Илиев е брат на Иван Илиев, който е републикански шампион по водомоторен спорт в клас SA 250. Артистът е завършил Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ в класа на доц. д-р Пенко Господинов. Пътят му към сцената започва в ученическата театрална школа към ОДЦКИ - Русе с художествен ръководител Любомир Кънев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари