Русенския университет изпрати 108 абсолвенти

0

В Русенския университет днес сред 108-те дипломирали се по право са и първите абсолвенти, получили магистърска степен от новата учебна специалност "Правен режим на защитата националната сигурност", съобщиха от ректората на висшето училище. 

Интерес към специалността "Правен режим на защитата националната сигурност" е проявен от ръководството на Министерството на вътрешните работи и други държавни институции, ангажирани в сферата на сигурността.

Обучението по тази специалност е насочено към развиване на умения, които позволяват да се познава организацията и задачите на структурите, обезпечаващи отбранителната сигурност, обществения ред, гражданската защита, разузнаването и контраразузнаването и дипломацията. Цели се познаване на нормативните и подзаконовите актове, регламентиращи изграждането и защитата на националната сигурност; да се придобият знания за информационните и комуникационните системи за осигуряване на ресурси за националната сигурност и да се придобият специализирани знания за управление на кризи от невоенен характер. Завършилите специалността в

Русенския университет могат да ръководят състави за изпълнение на задачите, свързани с оперативно-издирвателната дейност при предотвратяването на престъпления, уточняват от ректората.

Във Випуск 2018 от факултета по право осемнадесет са абсолвентите, дипломирали се с отличен успех.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари