Русенските ресторантьори не вярват, че само 10 дни ще бъдат затворени

0
За да заработи отново един ресторант, след като е бил затворен, в повечето случаи е необходим ресурс от няколко хиляди лева
За да заработи отново един ресторант, след като е бил затворен, в повечето случаи е необходим ресурс от няколко хиляди лева Видео: КИС 13

Само три седмици след като започнаха работа, заведенията и ресторантите отново ще бъдат затворени

Според представители на бранша в Русе периодът ще бъде по-дълъг от обявените 10 дни. Припомняме, че след последното затваряне, около 20% от заведенията в областта изобщо не отвориха врати.

В този ресторант ще продължат да работят с доставка по домовете, както правеше в периода от декември до март, когато заведенията бяха затворени за втори път.

Въпреки че ресторантът е към хотел, според обявените от здравните власти ограничения, гостите няма да могат да се хранят там.

Управителят на заведението Владислав Велиянов обясни за новините на телевизия КИС 13, че не смята да освобождава персонал, тъй като всички са много ценни за бизнеса му.

За да заработи отново един ресторант, след като е бил затворен, в повечето случаи е необходим ресурс от няколко хиляди лева, казва още Велиянов.

Припомняме, че от общо 103 заведения в Русенско, които са членове в местната организация на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите, 18 изобщо не започнаха работа в началото на март, след като бяха затворени за три месеца.

Вижте повече във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари