Русенските пожарникари помогнаха на болни и закъсали в снежния ад

0
За денонощието служителите на РД ПБЗН са излизали 14 пъти по сигнали за съдействие
За денонощието служителите на РД ПБЗН са излизали 14 пъти по сигнали за съдействие

За денонощието служителите на РД ПБЗН са излизали 14 пъти по сигнали за съдействие, във връзка с усложнената зимна обстановка.

Екип от РСПБЗН - Две могили е оказвал съдействие за извеждане на автомобил, закъсал на пътното платно, малко след полунощ срещу понеделник. За времето от 07:36 до 08:20 часа четирима служители от Втора РС ПБЗН с един автомобил са били изпратени на сигнал за отстраняване на паднало дърво на пътното платно в Русе, на ул. Доростол.

От 09:32 до 13:10 часа служители от Първа РСПБЗН с един автомобил са изпратени на сигнал за отстраняване на счупени клони на дърво на ул. Ловеч в ЦДГ „Звездица”. Впоследсвие екипът е отработил още два сигнала за премахване на клони - от контактна мрежа на тролейбусния транспорт в Русе, на булевард Цар Освободител 10 и на паркинга до блок „Вяра”.

От 13:30 до 14:20 часа екип от Първа РС ПБЗН с един автомобил е изпратен на сигнал за премахване на сняг от покривната конструкция в ЦДГ „Незабравка-2” на улица Българска морава.

За времето от 09:54 до 16:40 часа служители от Втора РС ПБЗН са изпратени на сигнал за помощ на автомобил и хора в отсечката между селата Червена вода и Ново село. За времето от 09:27 до 16:40 часа двама служители от сектор СОД с високопроходима верижна машина и двама служители от Втора РСПБЗН с един автомобил са изпратени за съдействие на граждани до село Божурово за транспортиране до МБАЛ-Русе за хемодиализа.

От 18:25 часа до 19:20 часа служители от Втора РСПБЗН с един автомобил са изпратени за премахване на надвиснал сняг и шушулки в училище „Отец Паисий” в Русе.

От 08:37 до 13:40 часа служители от сектор СОД с високо проходима верижна машина са съдействали на хора от село Долно Абланово за транспортиране до МБАЛ-Русе за хемодиализа. Високопроходимата верижна машина „Четири сезона” е била изпратена за транспортиране на медицинско лице, заради човек със съмнение за инфаркт в село Бъзън.

В периода от 15:00 часа до 21:30 часа двама служители от сектор СОД с високопроходима верижна машина са изпратени за съдействие и на граждани в село Сваленик за транспортиране до МБАЛ-Русе за хемодиализа.

Вчера е имало и един сигнал за пожар. Екип на РСПБЗН-Сливо поле в 19:15 часа е изпратен по сигнал за пожар в покрива на къща в квартал Сливница в гр. Сливо поле.

При пристигане на място се установява прогаряне на дървени конструкции около комина. Няма пострадали хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари