Русенски полицаи завоюваха шампионски титли в състезанията по Полицейска лична защита и карате

1
В отборното класиране на карате ОДМВР – Русе завоюва втора позиция
В отборното класиране на карате ОДМВР – Русе завоюва втора позиция

Русенските полицаи се връщат с 5 купи и 10 медала от първенствата, проведени вчера и днес в Смолян.

В изпълнение на Вътрешните правила за реда за организиране и провеждане на тренировъчната и състезателната дейност на служителите в МВР и утвърдения спортния календар на „Спортна асоциация – МВР“ за 2019 година, вчера и днес в град Смолян се проведе НАЦИОНАЛНА КУПА „БЪЛГАРИЯ“ по Полицейска лична защита и карате за служители на МВР.

Служители от Областна дирекция на МВР – Русе, отново взеха участие в първенствата. Русенската дирекция представиха петима състезатели - Александър Йорданов, Светослав Бодуров, Теодор Иванов, Станислав Георгиев, Милен Атанасов, под ръководството на Станислав Станчев, главен инструктор по полицейска лична защита в ОДМВРРусе.

Състезанията са организирани и проведени по правилата за полицейска лична защита – съгласно Общия регламент за организиране и провеждане на републиканския преглед по полицейска лична защита за 2019 г. и за карате – дисциплини „ката“ и „кумите”, съгласно съдийския правилник на Световната карате федерация (WKF).

Представителите на русенската областна дирекция за пореден път показаха боен дух и спортно майсторство, като отново се представиха блестящо и се връщат с общо 5 купи и 10 медала от първенствата.

В отборното първенство по полицейска лична защита и двата тима на ОДМВР - Русе завоюваха призови места. Шампионската титла взе отборът „ОДМВРРусе І“ в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров, които са настоящите (през последните три години) национални шампиони и трети на световното за 2018 г.

Вторият русенски отбор „ОДМВРРусе ІІ“, в състав Теодор Иванов и Станислав Георгиев, зае трета позиция на призовата стълбица.

В индивидуалното класиране в „карате“, шампионската позиция на първото място в категория до 75 килограма, завоюва русенският състезател Светослав Бодуров. В категорията до 84 килограма служителят на ОДМВРРусе Александър Йорданов се класира на второ място.

В отборното класиране на карате ОДМВРРусе завоюва втора позиция.

*****

Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари