Русенските огнеборци реагираха на 11 сигнала през празничните дни

0
Сигналите са били от всякакво естество - от възникнали пожари до пренасяне на тежки пациенти до болницата
Сигналите са били от всякакво естество - от възникнали пожари до пренасяне на тежки пациенти до болницата

Дежурните екипи на РДПБЗН са реагирали на 11 сигнала през почивните дни

За времето от 14:03 до 14:25 часа на 31.12.2020 година, екип на Първа РСПБЗН-Русе е бил изпратен на сигнал за възникнало горене в лек автомобил. Произшествието е станало на адрес на бул. "Цар Освободител" в Русе. Пожарът е бил загасен от преминаващ гражданин, като е изяснено, че горенето е възникнало отпред в двигателният отсек. Според собственичката, колата се била запалила в движение, като се предполага, че е заради техническа неизправност в електрическата инсталация. Нанесени са щети по колата.

За времето от 20:30 до 21:25 часа на 31.12.2020 година, екип от ССОД- Русе е оказал съдействие на ЦСМП на адрес на ул. Мальовица в Русе за пренасяне на пациент с наднормено тегло, със съмнение за коронавирус.

В нощта на първи януари, за времето от 02:00 до 03:00 часа екип от Втора РСПБЗН - Русе се е отзовал на сигнал за възникнало горене в подпокривно пространство на къща в района на русенската вилна зона "Танкодрума“. На място се е установило, че горене няма. При последвал оглед се е видяло, че в кухина над окачения таван има изгорял кабел. Посредством термо камера е направен допълнителен обстоен оглед и не са били открити тлеещи огнища. Най-вероятно причината е била възникнало късо съединение.

Друг пожар, нанесъл материални загуби, огнеборците са гасили за времето от 00:08 часа на 02.01.2021 година до 01:30 часа на 02.01.2021. На адреса в село Кошов са пратени служители на РСПБЗН-Две Могили, които са ликвидиране възникнало горене в ел. табло в къща. Горенето е ликвидирано на площ около 10 m2. Причината е късо съединение.

Вчера, за времето от 16:01 до 16:35 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе бяха изпратени на сигнал за възникнало ПТП между лек и тежкотоварен автомобил на бул. Тутракан. При пристигане на място е установено, че лекият автомобил се е ударил в ремаркето на спрян на пътното платно камион. Водачът, мъж на 45 г., сам е бил излязъл от автомобила. Вследствие на удара е получил травми в областта на лицето. Екипът е извършил обезопасяване на автомобила. На място е направен оглед от следствена група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук