Русенските общинари събират дарения за хора с увреждания

0
Местния парламент ще излезе с декларация от името на всички политически групи за готовност за дарение
Местния парламент ще излезе с декларация от името на всички политически групи за готовност за дарение Снимка: Топ новини

В началото на днешното си заседание Общински съвет - Русе започна дарителска кампания в подкрепа на хора с увреждания.

Кампанията е в отговор на предложението на общинския съветник Мариета Волф ("Глас народен"), която бе внесла предложение общинските съветници да дарят по едно свое възнаграждение в помощ на проект „Звено за услуги в домашна среда“, пише Топ новини.

По време на обсъжданията в постоянните общински комисии стана ясно обаче, че предложението в този му вид не може да постигне необходимия ефект, тъй като има множество процедури, които ще отнемат минимум един месец.

В тази връзка бе предложено алтернативен вариант, който в последствие се спряха повечето участници в дебата.

Местния парламент да излезе с декларация от името на всички политически групи за готовност за дарение, което в последствие ще се използва през организацията "Свят за всички", която и в момента предоставя подобни услуги срещу заплащане.

По този начин ще се избегнат тромавите административни процедури а хората с увреждания ще бъдат обгрижвани до старта на проект "Звено за услуги в домашна среда" през март. При всички случаи обаче ще има определен период от време, в който потребителите на услугата ще останат без нея.

Днес общинарите ще дарят по минимум 150 лв., като целта е да се съберат поне 8000 лв., които ще са достатъчни за обезпечаването на услугите за най-нуждаещите се русенци с увреждания до стартиране на новия период по проект "Звено за услуги в домашна среда". 

Общински съвет ще излъчи комисия, която ще следи изразходването на средствата, а в следващо заседание ще бъде представен и отчет. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари