Русенските депутати нямат нито една наложена глоба за отсъствия

1
Те са били изрядни в парламента, само Златан Златанов има едно наказание "порицание"
Те са били изрядни в парламента, само Златан Златанов има едно наказание "порицание" Снимка: БГНЕС / Надежда Пеева

Те са били изрядни в парламента, само Златан Златанов има едно наказание "порицание"

Седемте русенски депутати се оказаха сред най-дисциплинираните и редовните в парламента. Народните ни избраници Десислава Атанасова и Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС, Мартин Димитров и Иван Белчев от ПП-ДБ, Иван Иванов от БСП, Златан Златанов от „Възраждане“ и Ализан Яхова от ДПС нямат нито една наложена глоба за отсъствия, показва справка в сайта на Народното събрание, пише Бряг.

Само един от тях - Златан Златанов, има наказаниепорицание“ за поведението си от 2 юни 2023 г. Останалите, както се казва, са с чисти досиета по отношение на изпълненията си в пленарната зала.

За сметка на това обаче близо 135 хиляди лева са глобите за народните представители. За отсъствия от пленарни заседания народните представители са санкционирани със 125 649 лева. За неявяване в комисии, подкомисии и работни групи - с 8917 лева.

За екшъните в зала, на които станахме свидетели през изминалата година – обиди, подвиквания и дори физически сблъсъци, наказанията според Правилника на Народното събрание са забележки, порицания и отстраняване от заседания. Такива са налагани общо 51 пъти.

Най-наказвани са депутати от "Възраждане", ПП-ДБ и "Има такъв народ".

Представителите от ГЕРБ и ДПС не са били наказвани нито веднъж.

Сред най-ярките представители на гаменско поведение в парламента са Тошко Йорданов от „Имат такъв народ“, който може да се похвали с 8 забележки, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов има 4 забележки, едно порицание и дори едно отстраняване от зала.

Сред наказаните от ПП-ДБ пък са Манол Пейков, Явор Божанков, Искрен Митев и Настимир Ананиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Формално
    Престоят в Парламента, липсата на наказания и използване на земното притегляне за притискането на стола със задните части на тялото не е водещо в работата на народните представители. Основното е работата им по законопроекти и в комисии, изказвания и защити на каузи в залата. Нека за това да излезе информация. Един псевдоеколог редовно списва в една русенска медия РИ някакви празни писания, включително и как като председател на групата за приятелство с Австрия щял да съдейства за преодоляване на ветото на Австрия за вслизане на страната ни в Шенген. Абе, аланкоолу, на кого ги пишеш тези неща като всички знаем, че става въпрос за дипломатически совалки и предварително определени неща, за които нашите хубавци клекнаха на четири крака и се подложиха. Та той щял да се намесва, смях в залата! Нека да се прочете какво народните избраници са направили за изминалата година и сезон на НС и оправдаха ли заплатите, които получават.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари