Русенските авджии отпразнуваха 120 години организиран лов

0

С тържествен водосвет и освещаване на знамената вчера бе отбелязана 120-та годишнина от създаване на Ловно-рибарското дружество „Филип Тотю”.

Конната база в Образцов чифлик се оказа тясна да побере представителите на 1440-те ловджии от русенското сдружение, развиващи благородна дейност и получаващи лично удовлетворение в 38 дружинки. Расте броят на русенките ловджии, като броят им вече е 30, информира akcent.bg.

След  драматичния избор, състоял се наскоро, новият председател на УС на сдружението Пламен Цветков и Николай Христов, организатор ловна дейност демонстрираха перфектно провеждане на големия за русенските авджии празник.

Гости на честването бяха председателят на УС на Националното ловно сдружение Васил Василев, депутатът – ловджия Искрен Веселинов, областният управител Галин Григоров, кметовете на Иваново и на Ветово Георги Миланов и Георги Георгиев, председателите на ловните сдружения на Исперих и Тутракан Васил Василев и Димитър Стефанов и др. Поздравление от името на кмета поздравление поднесе Спасимир Димитров.

Във връзка с годишнината Пламен Цветков награди 33 ловци с плакет „Заслужил деятел на ловното дружество”. Почетна награда получиха най-възрастният ловджия Станчо Райков от Иваново /р. 1924 г/ и най.младият деятел- Валентин Малакчиев  от Червена вода.

Митко Станев награди победителите в стрелбите, които се проведоха в петък.

Богата музикална програма с участници от Об. младежки дом поддържаше участниците в тържеството и допълваше градуса на настроение. Викторина позволи 40 души са получат по един жив фазан за награда.  Градуса на купона повдигнаха с изпълненията си Даниела Кирилова и Темежужка Черникова, и не само на купона...

 Но точката на кипене дойде с появата на стражишката духова музика. Бедни и богати развързаха кесиите, но най- „музикални” се оказа Щръклевската дружинка. Заслужено внимание получи и експредседателя на сдружението Стефан Стефанов –„Ел”-а.

Част от участниците напуснаха сбирката по светло, друга- по тъмно, а трета- призори след преследване на „дивеч” в нощните клубове.

Източник: akcent.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари