Русенските адвокати не можаха да си изберат нов председател

0
И на балотаж не беше избран новият председател на Адвокатски съвет при Адвокатската колегия  Русе
И на балотаж не беше избран новият председател на Адвокатски съвет при Адвокатската колегия Русе

И на балотаж не беше избран новият председател на Адвокатски съвет при Адвокатската колегия  Русе.

Вчера се проведе допълнително гласуване между двамата кандидати, събрали най-много гласове първия път. Това са Ангел Стефанов и Людмил Павлов. Те обаче получиха по 53 гласа, съобщава briagnews.bg

"Подобен случай е прецедент, протоколът ще бъде сведен до знанието на Адвокатски съвет и от там нататък председателят на изборната комисия ще чака неговото решение", коментира административният секретар на колегията.

Припомняме, че на 27 ноември в Русе се проведе тайно гласуване за избиране на председател на Адвокатския съвет. То беше в офиса на Адвокатската колегия. Тогава гласуваха 121 адвокати, от които 18 и като пълномощници, а действителните гласове бяха 114. За избран следваше да бъде определен кандидатът, получил поне 58 вота.

След преброяването на валидните бюлетини обаче стана ясно, че гласовете не достигат и се стигна до балотаж. Тогава Ангел Стефанов получи 38 гласа, Веселина Йорданова – 11 гласа,  Георги Петров - 20 гласа, Людмил Павлов - 30 и Рена Стефанова - 15 гласа.

Тъй като никой от кандидатите не получи 58 или повече от валидните гласове, Избирателната комисия прие, че следва да бъде проведен балотаж между двамата кандидати, получили най-много гласове при първоначалния избор. Така на балотаж отидоха Ангел Стефанов и Людмил Павлов. Допълнителният избор се проведе вчера от 10 до 18 часа, при слаба избирателна активност.

От вчерашния протокол на избирателната комисия стана ясно, че на балотажа са гласували 111 адвокати, от около 400 имащи право на глас. 5 от гласовете обаче са били недействителни и 106 действителни.

Тъй като нито един от двамата кандидати не е събрал необходимото мнозинство от 54 гласа, избирателната комисия реши да не обявява за избран за председател  на  Адвокатски съвет  при Адвокатската колегия в Русе нито един от двамата кандидати.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари