Русенски зърнопроизводители излизат на протест

0
Нерегламентиран внос на зърно от Украйна е причина за тяхното протестно шествие
Нерегламентиран внос на зърно от Украйна е причина за тяхното протестно шествие Видео: NOVA

Нерегламентиран внос на зърно от Украйна е причина за тяхното протестно шествие

Расте напрежението сред зърнопроизводителите в Североизтока. Причините-нерегламентиран внос на зърно от Украйна и неконтролируема популация на елени, които унищожавали посевите, предаде NOVA.

Според Станимир Станчев след събрание на регионалния съюз "Дунавско зърно" е изпратено писмо с искания. "Искаме или камионите с украинско зърно да се конвоират през страната или да се въведе такса транзит от 50 евро на тон, за да не остават в България. Очакваме отговор до четвъртък и в петък преди обед ще имаме предупредително шествие. Хем искаме да покажем, че можем да затворим пътя, хем не искаме да създаваме главоболие на русенци и гостите на града", заяви той.

Зърнопроизводителят Рилка Игнатова пък споделя, че над 240 елена и сърнички опустошават посевите им. "Те излизат извън пасищата си и нападат нашите земеделски земи, стъпкват продукцията и изгризват бутона на слънчогледа", обясни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Извод
    Да Ви шибам у некадърните зърнопроизводители, ако чакате да спечелите само от субсидии, а не от произведена продукция.Фалирайте и оставете земята да се възстанови от Вашите химикали и иззеднически набези. А, и си купете Ков Чези с джобове, за да си носите откраднатото в отвъдното. Ааамин.
  • 3
    7
    зърнопроизводител
    Ама от още глава не боли бе хора ! Нали украинското жито ще подбие нашите цени и хляба ще поевтинее . Тъкмо станахме и свикнахме да сме баровци .
  • 6
    6
    Елени и сърнички???
    Ай стига глупости, елени и сърнички Ви изяждали реколтата! Всеки втори комплексар е ловец и ходи да трепе да има и няма живо! Нищо не остана, не са Ви виновни животните, избихте животните и унищожихте земята сами, само и само да докопате евросредства и пари…
  • 11
    5
    ivo
    Някой да отиде да снима вилата на оня хубавец зърнопроизводител с 20 спални на Николово и тогава да питат защо протестират. Предлагам да се съберем и да излезем да протестираме техните искания. Всички браншове имаме конкуренция и никакви субсидии с тия ще ми протестират. Правят ни на глупаци и ни се подиграват!
  • 14
    4
    Darius
    Що ви не е*а п**ката м**йчина! Немогат да налагат монопол и затварят пътища. На другата пък елените и пречели. А няма ли да е по-лесно нея да я отстреляме вместо да гоним елените. Тия бо*луци ненаядени станаха милионери от субсидии само и пак недоволни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари