Русенски университет откри новата учебна година

0

Днес, в Русенския университет „Ангел Кънчев“, с тържествена церемония се откри новата академична 2015/2016 година.

Тази есен ще учат над 1700 първокурсници в аудиториите на висшето училище.

Сред официалните лица на събитието бяха народни представители, областният управител на Област Русе – г-н Стефко Бурджиев, председателят на Общински съвет Русе - засл. проф. Васил Пенчев, кметът на Община Русе – г-н Пламен Стоилов с неговия екип, началникът на Регионалния инспекторат по образованието – г-н Димитър Райнов, преподаватели, студенти и гости на града.   

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов поздрави студентите, пожела им на добър час и сподели, че винаги е бил щастлив да е сред колектива на Русенския университет.

„Тази година откриването на учебната година има друг заряд, защото съвпада с един впечатляващ юбилей – 70 години, една впечатляваща и достойна за уважение цифра“, допълни г-н Стоилов.

Кметът сподели и изрази гордост от това, че Русенският университет е водещ не само в Б-я, но и в региона, благодарение на изцяло преобразена инфраструктура за спорт, културния дом - Канев център,  както и санираните общежития.

Кметът се обърна към първокурсниците – да не се съмняват, че са направили своя правилен избор да учат в РУ „Ангел Кънчев“ и пожела на всички да гонят високи цели и да вземат най-доброто, което могат.

 Близо 40 са новоприетите бъдещи бакалаври с отличен и много добър успех.

Сред тях бе Симона Михайлова, която ще следва Европеистика и многостепенно управление, и Станислав Димитров, бъдещ инженер по Компютърни системи и технологии.

Двамата поднесоха поздравления към академичната общност и новите студенти.

След официалната част новите студенти се срещнаха за първи път със своите преподаватели и колеги в различните факултети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари