Русенски ученици слушаха любими приказки в изпълнение на Христо Гърбов

1

Учениците от 5-те и 6-те класове на СУ „Йордан Йовков“ днес бях щастливците, избрали да слушат, в рамките от 10-то юбилейно издание на кампанията „Походът на книгите“, любими детски приказки, изпълнени от актьора Христо Гърбов

С присъщото си чувство за хумор любимецът на русенската публика разказа как е провокирал любов към четенето в своята петгодишна внучка и сподели, че да четеш книга е забавно, защото можеш винаги да си представиш как изглеждат героите. Той запозна аудиторията със случка от студентските си години, когато изпълнявал ролята на паяка от „Африкански приказки“ и накара своите слушатели да осъзнаят, че когато си невеж, се оплиташ в паяжината на лъжите и измамата.

Прочетени по неподражаем, характерен за актьора начин, четенето на приказките „Принцесите със скъсаните пантофки“, „Малката русалка“ и „Маншон, Полуобвка и Мъхеста брада“ прерасна в импровизирано представление, което впечатли децата и се превърна в изживяване.

Христо Гърбов призова децата да четат, защото чрез магията на словото ще открият неподозирани светове. Пожела всички да осъзнаем и да пренесем посланието на кампанията – да четем и да бъдем добри.

Срещата на Христо Гърбов с ученици от СУ „Йордан Йовков“ – Русе е част от инициативата „Известни българи четат на деца“ в рамките на Националната кампания „Походът на книгите“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук