Русенски ученици събраха близо 4 тона отпадъци

3
Екошампиони са възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“
Екошампиони са възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“ Снимка: Община Русе

Екошампиони са възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“

Община Русе е една от трите общини, която беше избрана да е част от есенното издание на инициативата „Екошампиони“. В инициативата се включиха 12 училища на територията на община Русе и над 6000 ученици, които събраха почти 4 тона рециклируеми отпадъци.

Кампанията се проведе за период от един месец в два етапа – образователен и състезателен. Всички участвали училища получиха поощрителни награди - картонени кошчета за разделно събиране на отпадъци. Три училища събраха най-много отпадъци, като победители станаха възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“, следвани от СУ „Васил Левски“ и МГ „Баба Тонка“. Всички те бяха възнаградени за своите усилия с комплекти топки за футбол, баскетбол и волейбол.

В рамките на кампанията русенските деца взеха участие в 171 еко урока.

Чрез кампанията учениците се информираха за замърсяването с отпадъци, тяхното разпределяне по вид и правилно изхвърляне в контейнерите за разделно събиране. Учениците научиха също, че отпадъците са ресурс, който може да бъде оползотворен в полза на обществото и природата, което да доведе до създаване на екологична култура на живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Да питам
    Не е ли работа на русенските фирми по чистота да организират,събират и извозват смет и отпадък? Доста корави парици сгъбаха във времето някой господа на местно и централно ниво от парите на Русе.Какво се ошеметяват като пръднали булки с насрани задници? Да отворят авгиевите обори и да поизчистят малко.
  • -1
    3
    русенец
    Прав е бай Иван, всички родители на учениците в Иван Вазов участвата в тази акция, като на децата се раздаваха чувал след чувал. А и не само родителите участваха, участваха и семействата, роднините, колегите. Нали трябва да дадем всичко най-доброто за детето. Интересно ми е Музикалната гимназия в какво състезания участва, сигурно в най-добо замърсяване, всеки ден около 12.30 - 13.00 часа контенерите преливат от еднократните опаковки от обяда на децата. Не е ли по-разумно и по-възпитателно те да бъдат обучени за това. Или важен е финансовия интерес, а не възпитанието. Все пак никой не изкупува тези еднократни опаковки за храна и тогава защо училищата /пардон учениците/ да ги събират.
  • 6
    2
    Тарикат
    Балъци; трябваше да почнат с онез боклуци дето се намират в корабообразната сграда!
  • 8
    1
    Бай Иван
    Инициатива ? Да караш насила родителите да събират бутилки /задължително с капачки на тях/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари