Русенски студент спечели второ място на Държавното първенство по Карате

0

Държавно Първенство по Карате се проведе през уикенда 14.04-15.04.2018 в Албена.

В надпреварата по олимпийско Карате за всички възрасти участват 360 състезатели от 30 клуба от цялата страна.

Един от състезателите е Митко Колев, който е студент в Русенски университет "Ангел Кънчев" със специалност социална педагогика.

Той печели второ място, след като пада на финала от противника му от Добрич.

Митко Колев се занимава с Карате от 2010-та до 2013-та година. От 2012 до 2014 г. започва да се занимава с Джу-Джицу, след което спира да тренира Карате и Джу-Джицу поради непредвидени обстоятелства, но Каратето е най-голямата му мечта. За Митко Каратето означава много, начин на живот.

През месец март тази година Митко отива на най-големия интернационален турнир в България по карате - Internaconal Karate Turnament Nikon Open 2018, за да помага за турнира и организаторите на този турнир му казват, че ще участва на това Държавно Първенство през април месец.

Митко е израснал в институции още от бебе на 4-ри дена. Учил е в Спортно училище "Майор Атанас Узунов" в Русе и оттогава започва да тренира Карате и Джу-Джицу. Печели първи и втори места от състезанията по Карате и Джу-Джицу. 

Сега след като спечели второ място на Държавното Първенство по карате в Албена на Митко Колев му предстои да се подготвя за Балканското Първенство за мъже и жени по карате догодина.

А до тогава му пожелаваме много успехи на състезанията и много добра подготовка за Балканското Първенство и нека винаги да ни радва с неговите творчески успехи и изяви по карате желаем му да се занимава с това което иска в живота.

Митко Колев иска да подчертае, че без помощта на хората и приятелите му от Русе и хората от София Сенсей Николай Цанев и Тервел Цвятков, нямаше как да отиде в София за подготовка за Държавното Първенство и да отиде на Държавното Първенство по Карате. Всичко това го направиха самите те и затова Митко иска да благодари много на всички, които му помогнаха - това означава много за него и го оценява истински.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари