Русенски щангисти се изявиха на Световното първенство в Тайланд

0

Изключително добро представяне записаха на отминалото световно първенство за кадети и кадетки до 17 години русенските представители в националния тим на България.

Първенството се проведе между 4 и 10 април в Тайланд. Общо 12 млади български щангисти се включиха в надпреварата, която беше и квалификация за детската Олимпиада през следващата година. Конкуренцията по време на първенството беше изключително силна, а във всяка от категориите имаше по повече от 40 състезатели.

Общо четирима русенски щангисти, възпитаници на школата на ТСК – Русе бяха включени в тима. На подиума излязоха трима от възпитаниците на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. В категория до 48 килограма, Надежда Мей Нгуен остана 11-та в двубоя. На същото място, но в категория до 77 килограма се класира Кристиян Йорданов, а Ангел Русев се класира на 12-то място в двубоя в категория до 50 килограма.

Младите щангисти бяха водени от трима треньори - Живко Николов,  Никола Колев и русенецът Радослав Атанасов. След завръщането на отбора в България, Атанасов, коментира, че тимът е направил добро класиране с оглед на силната конкуренция и липсата на достатъчно време за аклиматизация.

В крайна сметка момчетата се класираха на 13-то място в отборната надпревара и така успяха да спечелят една квота за детската Олимпиада. Момичетата ще имат шанс да спечелят също една квота, но на Европейското първенство за кадети и кадетки през следващата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари