Русенски шеф е номиниран за Мениджър на годината

1
Прокуристът Павел Пенчев е сред 10-те финалисти в конкурса
Прокуристът Павел Пенчев е сред 10-те финалисти в конкурса Видео: Money

10 ръководители на водещи български компании са финалистите, които се съревновават за голямата награда в конкурса "Мениджър на годината 2018".

Тазгодишното 11-о издание на надпреварата, която събира и отличава най-успешните бизнес лидери в България, съвпада с 20-годишния юбилей на списанието и ще бъде под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Десетимата финалисти са:

Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на A1 България;

Георги Атанасов, управител на "Фесто производство"; Данчо Данчев, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на "Дженерали Застраховане";

Ивайло Славов, изпълнителен директор на BULPROS;

д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент и изпълнителен директор за България на "Дънди Прешъс Металс";

Павел Пенчев, прокурист на "Еконт Експрес";

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на "Пощенска банка";

Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България;

Светла Лесова, изпълнителен директор на Mondelez България и Улрих Хеппе, изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт".

Павел Пенчев е водеща фигура в „Еконт“ от дълги години и има основен принос за превръщането на фирмата в лидер на куриерския бизнес в България. В момента той заема длъжността прокурист на „Еконт Транс“ - компанията, която управлява мрежата на „Еконт Експрес“.

65 висши мениджъри са подали документи за участие в тазгодишното издание на надпреварата, преминавайки през селекция в 2 етапа. Те са оценявани и класирани по специална методология на консултантската компания Deloitte, като се отчитат различни критерии за успеха им - от финансовите резултати на компаниите до техните индивидуални личностни качества.

От всички участници в тазгодишната надпревара най-много са лидерите от ИТ индустрията - 20% са от сектор "Информационни технологии, дигитализация и бизнес решения". 10% са от сектор "Банки и застрахователи". Също 10% са и участниците от "Енергетика и ресурси". По 6% са от "Производство" и "Транспорт и логистика".

Приходите на компаниите, управлявани от класиралите се във втората фаза на конкурса участници, са близо 9.48 млрд. лева (по данни за 2017 г.).

Всеки от финалистите е сред лидерите в своя сектор и изпраща много успешна финансова година. Приходите на компаниите, оглавявани от 10-те финалисти в конкурса, надхвърлят 2.6 млрд. лева.

Сред участниците има двама финалисти от миналата година и един от конкурса през 2016 г.

Победителят ще бъде обявен и награден на официалната церемония на 12 ноември.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари