Русенски съдия поряза „Локо U19”

0
Неотсъдена дузпа се превърна в най-ключовия момент в двубоя и лиши младите „железничари“ поне от точка
Неотсъдена дузпа се превърна в най-ключовия момент в двубоя и лиши младите „железничари“ поне от точка

Локомотив U19 (Русе) отстъпи с 1:2 на лидера в класирането Добруджа U19 (Добрич) в среща от първенството на юношите старша възраст в Зона „Варна“.

Неотсъдена дузпа се превърна в най-ключовия момент в двубоя и лиши младите „железничари“ поне от точка срещу силен съперник.

Още в 3-ата минута на мача, игран на терена в Сливо поле, русенци имаха шанс да открият, но пропусната от изгодно положение. Три минути по-късно добричлии вкараха след изпълнение на корнер. В 15-ата минута играчите на „Добруджа U19” успяха да удвоят преднината си.

Въпреки негативния развой на резултата, локомотивци не се смутиха и натиснаха съперника. В 40-ата минута Симеон Стойчев намали до 1:2.

През второто полувреме „железничарите“ наложиха преса по целия терен и принудиха гостите от Добрич да минат в защита и откровено да пазят преднината си.

Най-спорната ситуация в мача бе в 55-ата минута, когато Беркан Ибрямов се отскубна сам срещу вратаря на гостите, но бранител го застигна и го блъсна отзад в наказателното поле. Главният съдия Йордан Петров от Русе, обаче, не посмя да отсъди дузпа за това явно нарушение, а даде само корнер за „Локомотив“ при положение, че защитникът не игра с топката.

До края на срещата ситуацията на терена не се промени. Домакините продължиха да търсят нов гол, а гостите – да пилеят времето и в крайна сметка успяха да задържат крехкия си аванс до последния съдийски сигнал.

„За този мач бяхме без трима трайно контузени наши титуляри, както и без титулярния ни вратар, който отсъства заради изпит. На практика това бе първата ни официална среща за пролетния полусезон, след като записахме служебни победи в предните два кръга. Наясно бяхме, че ни чака труден двубой срещу „Добруджа“, които си вземат мачовете с по 5-6 гола разлика, имат добре обигран състав и не случайно лидери в класирането“, каза след срещата треньорът на „Локо U19” Калоян Георгиев.

„Не съм очаквал обаче, че един съдия, при това от Русе, ще ни ощети по такъв начин. Нарушението срещу Беркан в наказателното поле бе видяно ясно от всички на стадиона. За мен реферът трябваше да отсъди дузпа в наша полза. Защо не го направи, го оставям на неговата съвест. Не съм искал нищо повече от това, което заслужават момчета с играта си. Но не и да се подиграват с труда ни! Колкото и да ни е трудно! С оглед на показаното на терена, мисля, че едно равенство срещу „Добруджа“ щеше да ни приляга“, коментира още Георгиев.

Съставът на Локо U19 срещу Добруджа U19: Борислав Борисов, Кристиян Атанасов, Ерсин Енверов, Атанас Великов, Мелих Сали, Симеон Стойчев, Валентин Георгиев /капитан/, Михаил Любенов, Беркан Ибрямов, Даниел Костадинов, Мартин Йорданов /Билян Русев, Джан Акиф/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари