Русенската опера загуби един от най-всеотдайните си артисти

5
Напусна ни басът Емил Желев
Напусна ни басът Емил Желев

Напусна ни басът Емил Желев

Днес Русенската опера загуби един от най-всеотдайните си артисти. В Русе завърши жизнения си и творческия си път басът Емил Желев.

Това съобщиха от Русенската опера.

"Ненадейно бяха прекършени устремът и талантът на нашия съмишленик, партньор, колега и приятел… Повече от десетилетие той озаряваше сцената на Русенската опера с артистичното си присъствие, с богатството на красивия си глас, с деликатното си интелектуално чувство за хумор, със скромното си постоянство и творческите си търсения в безкомпромисния си професионализъм. С превъплъщенията си в десетки роли, с безрезервното си участие в образователните програми, с всеотдайната си помощ в осъществяването на продукции на чуждестранни гостуващи постановъчни екипи, той даде незабравим пример за това как се работи за каузата, наречена Русенска опера. Неговото отсъствие от русенската и българската оперна сцена ще остави дълбока пустота, която трудно ще понесем.

Настана време Емил да почива в мир, а ние ще носим и предаваме светлия спомен за него докато сме на този свят.

Светла да е паметта за него!", скърбят колегите му.

От Dunavmost изказваме своите съболезнования на близките и семейството на Емил Желев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари