Русенската опера представя мюзикъла "Принцесата и свинарят"

0
Музикалната приказка е за малки и големи
Музикалната приказка е за малки и големи

Русенската опера ще представи мюзикъла "Принцесата и свинарят" - на композитора Юлиян Слабаков по либрето на Панчо Панчев, на 24 ноември /сряда/ в зала "Филхармония" в Русе.

Това съобщиха от културния институт в града.

Премиерата на музикалната приказка за малки и големи се състоя в края на миналия месец и беше посрещната от децата и техните родители с огромен интерес, припомнят от Държавната опера в Русе.

Режисьор е Аделаида Якимова-Фурнаджиева, а диригент - Владимир Бошнаков.

В ролята на разглезената принцеса публиката ще види младото попълнение на творческия екип на Русенската опера Нели Петкова, а в образа на принца ще се превъплъти съпругът ѝ - баритонът Теодор Петков.

Ася Русева ще бъде бабата, чийто персонаж е връзката между реалността и измислицата, между публиката и артистите.

Според Аделаида Якимова-Фурнаджиева спектакълът е много навременен, тъй като живеем в изкуствен свят. По думите ѝ в днешно време хората предпочитат изкуствени рози вместо истински, разговор през компютъра вместо на живо.

От ръководството на Русенската опера обясняват, че целта е да се върне традицията на детските спектакли. Те са от голямо значение както за невръстната публика, така и за творческия екип на културния институт.

Отделно, в тези трудни времена е важно изкуството да предлага алтернатива на хората, потиснати от негативните новини за пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари