Русенската корабостроителница прецака работниците си

1
Втора седмица не сме на работа, а заплати не сме получавали от декември миналата година, когато ни дадоха около 40 процента от заплатата за месеца
Втора седмица не сме на работа, а заплати не сме получавали от декември миналата година, когато ни дадоха около 40 процента от заплатата за месеца Снимка: БТА

Работници се събраха днес пред "Русенска корабостроителница Запад" в града, за да изразят недоволството си от запечатването на дружеството.

"От 25 февруари предприятието е запечатано от частен съдебен изпълнител. Имаме вдигнати кораби за ремонт, но не ни пускат да стигнем до тях. Втора седмица не сме на работа, а заплати не сме получавали от декември миналата година, когато ни дадоха около 40 процента от заплатата за месеца. Никой не ни дава обяснения", каза Галина Стоянова, която работи като кранист във фирмата, цитирана от БТА.

Нейният колега Димитър Стоянов обясни, че желанието на служителите е да работят.

"Искаме да изкарваме нормални пари в България, но не ни дават тази възможност. Имам три деца и съм на квартира", заяви той.

Работниците казаха, че в късния следобед ще подадат сигнал до Инспекцията по труда. Вече са се срещнали и с представители на КНСБ в Русе, които са поели ангажимент да им съдействат и да ги представляват. Ще разговарят и с областния управител, като срещата е насрочена за утре сутринта.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари