Русенската болница излезе на протест

3
Причината е, че според тях се готви смяна на директора
Причината е, че според тях се готви смяна на директора

Лекари от русенската болница излязоха на протест.

Причината е, че според тях се готви смяна на директора на лечебното заведение Иван Стоянов и на борда на директорите. Началникът на сектор „Съдебна медицина“ д-р Пламен Димитров, който е организатор на протеста, обясни, че за утре е насрочено извънредно общо събрание на акционерите на болницата. То е свикано от принципала Министерство на здравеопазването, като се очаква бордът на директорите да нарасне от трима на пет души и да бъде променен, предаде Дарик.

„Смятаме, че е създаден екип, който развива проекти, има успехи и смятаме, че трябва да продължи със започнатото. Постигнато бе нещо, което отдавна се чакаше-сдобихме се с ангиограф, започна проект за ново Спешно отделение, почти е готово новото детско отделение, коментира д-р Стоянов. Неотдавна служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев се закани да смени ръководствата на болници с лоши финансови резултати. Според русенските лекари обаче финансовото състояние на МБАЛ е добро.

Интересно в случая е, че се очаква д-р Стоянов да остане в борда и да се назначат други 4 външни лица. При такава ситуация обаче е твърде вероятно да стане като в „Пирогов“ и той също да напусне“, каза административният директор на МБАЛ Момчил Кастерлиев. В момента в борда на директорите са представител на министерството - д-р Радев, д-р Иван Стоянов и д-р Йосиф Новаков.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари