Русенската стопанска камара застава твърдо зад "Дунарит"

1
Само за миналата година печалбата на "Дунарит" е 29 милиона лева, а в момента предприятието изпълнява договори за 60 милиона долара
Само за миналата година печалбата на "Дунарит" е 29 милиона лева, а в момента предприятието изпълнява договори за 60 милиона долара

В редакционната поща на Dunavmost.bg получихме становището на Русенска стопанска камара относно наболелият проблем със завод "Дунарит".

Ето какво гласи то:

"Уважаеми дами и господа,

Русенското предприятие "Дунарит" АД е дългогодишен член на Русенска стопанска камара и  Сдружение „Българска отбранителна индустрия“. Като наш член, компанията винаги е била активна и коректна. Само за миналата година печалбата на "Дунарит" е 29 милиона лева, а в момента предприятието изпълнява договори за 60 милиона долара и дава препитание на над 1300 служители.

Актуалната ситуация силно ни тревожи, тъй като "Дунарит" АД е едно от трите водещи предприятия в региона, изпълняващо договори за десетки милиони, поставени в момента под риск.

Не сме безразлични и към съдбата на всички тези 1 300 заети в него, чието бъдеще е неясно.

Апелираме Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и всички държавни институции, които имат отношение по случая, да бъдат по-бързи и безпристрастни в своето решение като отчетат всички възможности предприятието да се запази работещо!"

Сдружение”Русенска стопанска камара

Проф.д.н.инж. Красимир Ениманев-Председател

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари