Русенска състезателка донесе титла за България от турнира „Дан Колов-Никола Петров“

2

Другият русенски състезател – Ахмед Батаев, загуби инфарктно с 3:4 от беларусина Адлан Тацуев

Юлияна Янева от клуб „Юнак-Локомотив“-Русе донесе първа титла за България от 59-ото издание на Международния турнир по борба „Дан Колов-Никола Петров“, който се провежда във Велико Търново.

На финала в категория до 72 кг националката прегази с технически туш 10:0 германката Лили Шнайдер, като двубоят продължи 2,50 мин., информира Русе Медиа

Другият русенски състезател – Ахмед Батаев, загуби инфарктно с 3:4 от беларусина Адлан Тацуев във финала в категория до 92 кг свободен стил и остана със сребро.

Петият от олимпийските игри Георги Вангелов от клуб „Юнак-Локомотив“-Русе се окичи с бронз в категория до 61 кг свободен стил след успех с 3:1 над индиеца Панкадж. Бронз взе също съотборничката му Сезен Белберова (55 кг),

Днес от 10.30 часа срещите продължават, като с интерес се очаква изцяло българският финал между Тайбе Юсеин и Биляна Дудова, които ще си оспорват титлата в категория да 62 кг. В полуфиналите Юсеин, която е бронзова олимпийска медалистка, се наложи с технически туш 10:0 над индийката Радика за 2,20 мин. А Дудова, световна и европейска шампионка от по-долната категория, се справи с испанката Лидия Перез също с технически туш 11:0 за 2,23 мин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари