Русенска репортерка поде кампания във "Фейсбук"

5

Ориз, грах, боб, олио, брашно, мед и пилешко месо са само част от хранителните продукти, които русенци събраха за приюта за бездомни "Добрият самарянин".

Освен това много дрехи, одеяла и чаршафи зарадваха настанените в приюта хора. Идеята за дарението е на репортера на "Бряг" Ренета Минкова, която организира свои приятели чрез Фейсбук. Тя разказа, че идеята за добрия жест възникнала, след като се свързала с управителят на приюта Мартин Николов във връзка с подготвян от нея материал за вестника.

Тогава разбрала, че финансирането за приюта тази година е намалено с над 60% и парите стигат едва за закуска и скромна вечеря. За да имат и обяд, настанените там, разчитат само на дарения. Така след публикувано съобщение във Фейсбук, няколко приятели се отзовали и пожелали да се включат в дарението. За инициативата разбрали и от мото клубът "Дунавски братя". Момчетата от Пиргово с големи сърца също събрали кой каквото има в къщи, като мед, зимнина и консерви. Събрали и пари, с която са купени още храни. Общо включилите се в дарението са около 20 човека.

Така с 2 коли с пълни до горе багажници днес организаторката и представители на "Дунавски братя" занесоха дарението в приюта и го предадоха на управителят. Той изрази сърдечни благодарности за направения жест и обеща, че нещата ще бъдат разпределени между хората, според това кой от какво има най-голяма нужда. В знак на благодарност Мартин Николов подари на доброволците и ръчно изработени картички от настанен в приюта.

Капацитетът на "Добрият самарянин" е 60 места, но в студените зимни дни се приемат и допълнително хора, които няма къде да отидат. От бюджета вече има заделени средства за празнична вечеря за Коледната нощ, но не и за подаръци. Затова от управата на приюта се надяват добри хора да зарадват обитателите. 

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари