Русенска прокуратура разкри зловещо убийство

0
Христос Душекос ликвидирал 78-годишната Мария с 52 удара с нож и се самоубил /снимката е илюстративна/
Христос Душекос ликвидирал 78-годишната Мария с 52 удара с нож и се самоубил /снимката е илюстративна/

Убийство от ревност с последвало самоубийство разкри Русенската окръжна прокуратура.

Магистратите оповестиха в четвъртък резултатите от разследването на трагедията, която беляза първия ден на 2015 година в Русе, пише 24 часа.

Тъй като извършителят е мъртъв, срещу него няма как да бъде образувано дело.Около 18 часа на 1 януари в полицията бил подаден сигнал за открити 2 трупа в апартамент на ул. "Петрохан".

Пристигналите на място служители видели тялото на 78-годишната жена в коридора с множество прободни рани, а до нея лежал трупът на съпруга ѝ - грък на 92 години.

Възрастната жена е била убита с 52 удара с нож от съпруга си. След това гръкът се самоубил, след като изпил няколко шишета със спирт - промилите алкохол в кръвта му били повече от 4. Според прокуратурата убийството е планирано и извършено от ревност.

Гъркът ревнувал съпругата си дори и от таксиметров шофьор, който само ѝ помагал с покупките.

Първа на ужасяващата гледка се натъкнала съседка, която отишла да я търси по молба на сестрата на убитата баба Мария, която живее в Силистра.

След като не успяла да се свърже с еня, за да ѝ честити новата година, тя помолила комшийката да провери. Никой не отворил вратата, а жената чула как телефонът на Мария звъни в апартамента.

Полицаи и пожарникари разрязали врата и открили двата трупа - на Мария и съпруга ѝ Христос Душекос.

Съседи още тогава коментираха, че вероятната причина гъркът да посегне на жена си е ревност. Макар и възрастни, и двамата изглеждали доста добре. Мария Ефремова останала вдовица преди доста време.

Тя отишла преди 16 години в Гърция, за да гледа съпругата на Христос. След като гъркинята починала, тя се оженила за него.

През 2008 година двамата се преместили в Русе, а лятото отскачали до Гърция.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари