Русенска модна къща се присъедини към "Купувам българско"

0
Дизайнерката Първолета Чавдарова, чиито дрехи са познати в Милано, Париж и Дубай, се зае с благородна мисия
Дизайнерката Първолета Чавдарова, чиито дрехи са познати в Милано, Париж и Дубай, се зае с благородна мисия Видео: БНТ Русе

Още една модна къща от Русе, която изработва официални бутикови облекла, подкрепи кампанията “Купувам българско”, която е по инициатива на БНТ 2.

Дизайнерката Първолета Чавдарова, чиито дрехи са познати в Милано, Париж и Дубай, се зае с благородната мисия да облече абитуриентка от гимназията по електротехника, за да докаже, че родните тоалети не отстъпват по качество и асортимент на световноизвестните марки.

След броени дни Петя Ангелова ще отпразнува завършването си. Споделя, че семейството й не може да отдели много средства за балната вечер, защото има по-важни приоритети – да сбъдне мечтата й да следва журналистика.

“Аз живея само с майка ми. В момента по ми е важно ученето и заделяме средства за следването”, казва Петя.

Дизайнерката Първолета Чавдарова избра 12-класничката, за да й подари бална рокля не само заради отличния ѝ успех.

Спрямо Петя всичко се случи много спонтанно. Тя е много емоционална и скромна. Гълъбовият цвят решихме, че много ще ѝ прилича. Много се радвам, че можем да допринесем за един щастлив миг на Петя”, разказва тя.

Петя признава, че досега е пазарувала дрехи предимно от чужди сайтове. След като избра обаче балната си рокля е категорична, че занапред ще купува само облекла, ушити у нас. Според производителя Чавдар Иванов, за да се стимулира развитието шивашкия бранш у нас, трябва да се помисли за данъчни облекчения за отрасъла. Така ще се намали и работата на ишлеме, което според него е пречка за българската мода.

“Всичко това би спомогнало ние – фирмите, да назначим повече хора и по този начин да дадем възможност да се свалят цените надолу и българката да предпочете изцяло българското облекло. Много от облеклата, които се продават в чужбина, са шити в България, но пишат други марки. Защо да не пишат българска марка”, пита производителят на облекла.

За да наложи марката си извън страната, Първолета облича нашите оперни прими, които популяризират тоалетите ѝ в целия свят.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари