Русенска фирма приготви приказна трапеза за бездомните хора

4

Празник за бездомните хора от приюта „Добрият самарянин“ в Русе организираха от русенската компания „Дунав турс“ АД.

На Никулден те бяха зарадвани от служителите на дружество с много подаръци, като не бе пропусната и традиционната за този ден риба.

Десет пълнени шарана, специално приготвени от корабните готвачи на компанията, топли пити и червено вино, бяха  на никулденската трапеза на обитателите на приюта.

Освен това от фирмата дариха и шестдесет одеяла, спално бельо и олекотени завивки, колкото е капацитетът на дома. Кухнята бе оборудвана и с чаши, чинии и купи. От ръководството на „Добрият самарянин“ благодариха за жеста и се радват, че в тези студени зимни дни бездомните хора няма да бъдат забравени и изоставени на улицата.

Тези дни гледахме по телевизията репортажи в какво тежко положение са живеещите тук хора. Затова с колегите решихме тази година да им помогнем по някакъв начин. Денят на моряците и рибарите е наш професионален празник, но нека той да бъде празник и за мъжете и жените от приюта. Дано да сме им вдъхнали малко надежда и топлина в този ден“, каза Катя Стоянова, главен изпълнителен директор на “Дунав турс“ АД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари