Русенска фирма е петата най-голяма компания в България

14
Компанията продължава да набира работна ръка за новите си производства
Компанията продължава да набира работна ръка за новите си производства

Мощният производител на биодизел „Астра Биоплант“, част от групата на „Булмаркет ДМ“, е вече петата най-голяма компания в България, става ясно от тазгодишната класация „Топ 100“ на вестник „Капитал“

 Миналата година базираната в Сливо поле фирма бе на девето място, пише "Утро". Тя обаче отчита най-големия прогрес от всички компании в Топ 10 и увеличава оборотите с внушителните 62%. Така за 2019 г. „Астра Биоплант“ реализира приходи от 1,93 милиарда лева, отстъпвайки в класацията само на „Лукойл Нефтохим Бургас“, „Аурубис България“, „Лукойл-България“ и Националната електрическа компания.

След русенската фирма в подреждането по оборот са гиганти като „Сакса“, „Кауфланд България енд ко“, „Булгаргаз“, АЕЦ „Козлодуй“ и „Лидл България“.

Астра Биоплант“ ЕООД е създадена през 2007 година и произвежда биодизелово гориво, рафинирано и нерафинирано масло, свободни мастни киселини, глицерин и шрот. 

Компанията е първа по оборот в Северен централен район и най-голям работодател в Сливо поле, благодарение на което средните заплати в общината изпреварват тези в Русе. Благодарение на активната си стратегическа политика, „Астра Биполант“ вече заема 5% от целия европейски пазар за алтернативни горива.

Собственото производство се поддържа от 280 служители и 23 инженери. В момента фирмата разширява дейността си и назначава още работници в производствените си центрове в Индустриална зона „Тегра“ и Сливо поле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари