Русенска фирма дири ръждясали обекти

2
Идеята е да се премахнат грозните и ръждясали обекти, които са останали на различни места в градовете
Идеята е да се премахнат грозните и ръждясали обекти, които са останали на различни места в градовете Видео: БНТ Русе

Фирма за производство на бои в Русе обяви инициатива за облагородяване и разкрасяване на изоставени и занемарени пространства.

Идеята е да се премахнат грозните и ръждясали обекти, които са останали на различни места в градовете, предаде БНТ Русе.

Фирмата ще събира предложения във вид на снимки на неприветливи и изоставени сгради и съоръжения. Инициативата е под наслов „Да обновим средата, в която живеем”. За целта е разработен специален сайт, на който всеки един желаещ може да качи своето предложение. Най-активните участници ще получат награди.

Емил Кунчев - бранд мениджър
„Всички ежедневно минаваме покрай ръждясали обекти, те са част от нашата градска среда, но може би не им обръщаме достатъчно внимание. Хората могат да се включат много активно като станат много по-наблюдателни, отворят погледа си да забелязват тези обекти."

Летните месеци са особено подходящи за наблюдателните туристи, защото до морските плажове не рядко има изоставени и ръждясали съоръжения.

Симеон Великов - бранд мениджър
„Инициативата се провежда в периода 12 юни до 15 август, като в този период всеки гражданин може да даде предложение за снимка, и съответно да гласува за обект."

След изтичането на този срок организаторите ще изберат три от обектите и ще ги обновят изцяло. Те уточняват, че няма ограничения на типа съоръжения - важното е да са достатъчно ръждясали и да могат да се поправят.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари