Русенска фирма наема млади хора от Бюрото по труда

2
70 на сто от стажантите остават на работа в нея
70 на сто от стажантите остават на работа в нея Видео: БНТ

Русенска фирма за производство на бои и лакове решава проблема с недостига на кадри като наема млади хора от Бюрото по труда по програма и ги обучава.

По програмата младежите сключват договор за 6-месечен стаж, по време на който вземат заплати близки до средните за региона, предава БНТ. Те получават не само възнаграждение и осигуровки, но и пълен социален пакет, какъвто се полага и на останали служители на фирмата. Става дума за ваучери за храна, допълнително медицинско осигуряване, карти за спорт. В първите месеци младите хора работят заедно с наставник, за да могат по-лесно и бързо да усвоят професията.

Венцислава Петрова - мениджър „Човешки ресурси” в русенска фирма за бои: „Не е тайна, че застарява персонала на компаниите, не е особено атрактивно да се работи в индустрията. По-приятно е да се работи в икономически или в търговски сфери, но в крайна сметка ние успяваме да привлечем младите хора.”

До момента в предприятието са назначени близо 20 стажанти. Повечето са на административни позиции. Един от тях е Александър Димитров, който е успял да изкачи вече три позиции и да постигне напредък в кариерата си.

Александър Димитров: „Още от първия ден реално започнах да работя в абсолютно реални условия...Фирмата е голяма, има доста възможности за развитие и колективът като цяла е доста добър.”

Александър е влязъл в индустрията направо от студенската скамейка. Но шанс да го последват имат и други незавършили висшето си образование млади хора, защото всяко лято фирмата им осигурява места. Наскоро при тях е работила студентка по социология в Софийския университет, която е помагала при подбора на персонал. Идеята е младите да усетят реалния бизнес и да пожелаят да се „внедрят” в него - казват от компанията.

През последните две години 70 на сто от тях са сключили постоянни трудови договори с предприятието. След това те бързо напредват в кариерата и стават успешни млади специалисти.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари