Русенки победиха в първия турнир по футбол за девойки в Шумен

1

В Шумен се проведе първи турнир по футбол за девойки до 13 години.

В него взеха участие ФК “Олимпия“ (Шумен), ЖФК “Варна“ и ФК “Дунав“ (Русе), пише 24Shumen.com. В последния момент УСК “Секулово“(Секулово) се отказа от участие. Явно лошото време поуплаши младите момичета от село Секулово, община Дулово.

Организатор на турнира бе БФС, като срещите се проведоха на Ученическия стадион „Цоньо Василев“ в Шумен. Турнирът е първият за сезон 2021/2022 и е част от Държавното първенство по футбол за девойки до 13 години. Право на участие имаха състезателки, родени след 01.01.2009 година.

В първата среща момичетата на “Олимпия“ загубиха с минималното 1:0 от ЖФК “Варна“ след равностойна и много добра игра и в двете части на двубоя. На три-четири пъти младите шуменски състезателки излизаха очи в очи с вратарката на гостите от Варна, но шансът не беше на тяхна страна.

В края на мача варненки вкараха един гол и взеха ценна победа в турнира.

Във втората среща футболистките от Русе също надделяха с минималното 1:0 над варненки с гол, реализиран също в края на второто полувреме.

В третата среща ФК “Олимпия“ и ФК “Дунав“не излъчиха победител след равностойна игра и в двете полувремена.

Крайното 0:0 направи русенки победител в турнира, втори се класира момичетата от ЖФК “Варна“, а домакините от ФК “Олимпия“ останаха на трето място.

Милен Христов – Председател на ОС на БФС-Шумен награди с купи на Българския футболен съюз трите отбора, взели участие в турнира по футбол за девойки до 13 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари