Футболен турнир събра девойки от 6 града в Русе

0

6 клуба от страната мериха сили във второто издание на турнира по футбол за девойки до 15 г. „Русчук“

Това са домакините от „Дунав Русе“, „Етър“ Велико Търново, „Олимпия“ Шумен, „Розова долина“ Казанлък, „Чавдар“ Троян и „Янтра“ Габрово. Надпреварата се проведе на едно от игрищата с изкуствена настилка на спортен комплекс „Дунав“.

Основен организатор бе „Дунав Русе“. Отборите бяха разделени на две групи. След изиграните 11 срещи младите „болярки“ заеха първото място, следвани от „Янтра“, „Дунав“, „Розова долина“, „Чавдар“ и „Олимпия“.

На финала за всеки отбор имаше купа и топка, а за всяко момиче - медал и грамота. Директорът на Академия „ДунавМартин Цирков, заедно с капитана на мъжкия отбор на „Драконите“ Диян Димов раздадоха и индивидуални призове. За най-полезен играч в турнира бе отличена Анджелина Динева от „Розова долина“, за най-добър нападател – Александра Маринова от „Янтра“, за най-добър защитник – Виктория Рачева от „Дунав Русе“, приз за най-добър вратар получи Мартина Илиева от „Етър“, за феърплей – капитанът на „Олимпия“, а специалната награда на водещия Николай Димов бе за Гергана Ковачева от „Чавдар“.

„Ние разчитаме изключително много на нашите деца. Доказваме го и с налагането само на момчета от нашата школа в първия ни отбор. Важна част от клуба е и женското направление в „Дунав“, което развиваме вече шеста година. Затова и целта ни е подобни турнири да се превърнат в традиция“, сподели Мартин Цирков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първи учебен ден.
Ученик държи химикал в ръцете си и пита седящия до него:
- Брат, откъде се сменяше за кирилица?

Харесай Дунавмост във Фейсбук