Русенка: Не съсипвайте кестените по улица "Плиска"

4

В основата на многогодишните дървета са изсипвани остатъци от бетон и чакъл

След ремонт на тротоари в района на бившия ресторант "Париж", кестените са застрашени от умиране. За това сигнализира русенка в социалните мрежи. Тя забелязва, че основата на дърветата на места е зациментирана, а вместо пръст в огражденията са изсипани дребни камъни. Според Румяна Ласонина, ако това не се почисти, дърветата ще изсъхнат.

Ето какво пише тя:

"Вчера вървях пеш по ул. "Плиска", пред някогашния ресторант "Париж" в посока Захарна фабрика. Там усилено се ремонтират тротоари. Има кестени с големи хубави корони, които пазят приятна сянка. Около дърветата са направени големи хубави "чашки", които ще се напълнят с пръст. Но какво беше разочарованието ми - там в основата на дърветата има бетон, изсипвани са остатъци от цимент и множество дребни камъчета използвани за направа на пътната настилка. Ако това не се почисти, почти съм сигурна, че дърветата ще изсъхнат, защото няма да има как да се напояват. Така се случи с две брезички, които бяха "бетонирани" на детската площадка зад блока, където живея.

Русе е град с високи температури през лятото и те се дървета са ни безкрайно необходими нека не ги съсипваме. Бих се радвала тези които контролират ремонта по улиците да обръщат внимание и на качественото изпълнение на всичките детайли от пътя".

Подобно неглижиране на растителността по тротоарите не е единичен случай в града. Преди време писахме за циментирани корени на дървета по улица "Солун", които за кратко време пропукаха асфалта и образуваха неравности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 18
    7
    Bingyl
    Всички дървета от ляво,от началото на ул." Плиска посока дунав мост,максимум до една година ще изсъхнат! Разкопаха им корена,изсипаха боклука от бетон и асфалт и за да прикрият цялата идиотия, отгоре ги запръстиха!!! Безхаберието на общинарите!!! Никакъв контрол! Всички ще страдаме!!
  • 15
    6
    Киро
    Никой не контролира тия некадърници
  • -10
    5
    ОдБХ
    Аман от Лайсонините. Некомпетентни комунисти. Ибрикчии
  • 6
    4
    БСП ли?
    Ласонина, вашата фамилия е част от БСП в Русе, че задействай си връзките с кмета! В Русе така се работи - наш човек и останалите. Подай сигнал, белким се разтичат от общината да оправят горките дървета.
  • 27
    3
    Българка P.S.
    1.Целта е дърветата да загинат вследствие на бетонните отпадъци; 2.Идва озеленителната фирма с разпаднат камион, пълен с камбоджанци и за 2 млн. лева сади умрели туи и чимшири, закупени от разсадник за 80 лв. с ДДС; 3. В следващата година (предварително) умрелите туи се подменят по същия начин и със същите пари от джоба на данъкоплатците. 4. Русенците продължават да зяпат в будна кома карнавалът, празника на тиквата и тъпото магаре!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари