Русенка „изгоря“ с 6000 лева за екскурзия в Дубай

0
Фирмата е регистрирана на несъществуващо лице във Великобритания
Фирмата е регистрирана на несъществуващо лице във Великобритания

Фирмата е регистрирана на несъществуващо лице във Великобритания

Нелицензирани туроператори и туристически агенти продължават да предлагат необезпокоявано фалшиви пътувания и екскурзии в страната и чужбина, алармира bgtourism.bg.

В навечерието на Нова година доста българи са измамени и олекват с хиляди левове. Жалбите валят в прокуратурата една след друга, но резултат няма, а страниците на мнимите продавачи на екскурзии бълват една след друга привлекателни оферти в социалните мрежи.

Поредната измамена е русенката Мирена Великова. В края на ноември тя броила на агенция Аzia Travel 6000 лева, за да посрещне 2024 г. в Дубай заедно с дъщеря си. Офертата е била за екскурзия от 27 декември 2023 г. до 4 януари 2023 г.

„Преведох цялата сума за екскурзията, получих имейл, че ще се свържат с мен 14 дни преди заминаването, но след това връзката с тях спря. Едва тогава започнах да проверявам в интернет, за жалост късно. Подадох сигнал в прокуратурата в Русе, а от Комисията за защита на потребителите казаха, че ще мога да подам сигнал и при тях, след като екскурзията не бъде изпълнена„, разказва Мирена Великова, която иска да предпази хората да не бъдат поредните жертви като нея.

Проверка показва, че фирмата е регистрирана на несъществуващо лице във Великобритания, пише Bgtourism.bg.

От бранша съветват пътуващите винаги да изискват договор за организирано туристическо пътуване, към който трябва да има копие от лиценза на фирмата, и касов бон за всяка внесена сума.

Лицензираните туроператори и туристически агенти у нас са вписани в регистър, публикуван в сайта на Министерството на туризма, и всеки може да направи проверка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Малина Арнаудова
    И мен ме измамиха от тази фирма. Запознах се в интернет с един джентълмен от Дубай. Той много харесва балерини. Реших да му отида на гости но не се получи. Къде е това трите гълъба? Не го знам понеже съм родом от Шумен. Искам да отида там ако е хубаво.
  • -4
    4
    Кмет на Долапите
    Сега ще посреща в Средна Кула и Долапите и ще гледа фоерверките и динамитите на мангалите от Трите Гълъба
  • -4
    3
    Русенлия
    Овцата решила някой арабин да ѝ начеше новогодишно шундата. Обаче мал шанс... Ще разчита на съседите както и досега. :)
  • 6
    2
    Тука има Тука нема и Далавера...
    Организират 14 дневна новогодишна екскурзия и незабравимо прекарване на Марс и спътниците му Деймос и Фобос . Като ще има посещение и на Луната където всеки може да се снима с отпечатака от дюзтабана на Армстронг. И всичко това само за 1500 лв. Хайде народе днеска има утре нема!
  • 9
    1
    Селският пастир
    Абе нерде София,нерде Истанбул че Дубай? Тук или в района няма ли къде че в Дубай? Италия,Испания,Австрия,Швейцария.Че и Букурещ.Да пият по две студени водици.Някой друг ще иде там с тез пари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари