Русенка хвърли над 7 000 лева през балкона си

1
Жената е била заплашена от телефонни измамници и минути след като предала парите пристигнала полицията
Жената е била заплашена от телефонни измамници и минути след като предала парите пристигнала полицията

Възрастна русенка "изгоря" с 7725 лева, помагайки на "инспектор Веселин Тодоров".

На 22.11.2018 г. във Второ РУ от оперативни служители е доведена на 87-годишна свидетелка от гр. Русе, която се тъжи, че на същата дата, около 13.30 часа от скрит номер и се е обадил мъжки глас, който се представил за "инспектор Веселин Тодоров"  и й обяснил, че апартамента и е наблюдаван, защото имало измамници които имали намерение да откраднат  парите ѝ в размер на 7725 лв., които предния ден свидетелката била изтеглила заедно с братовчедка си от клон на Банка ДСК, намираща се срещу училище "Братя Миладинови " в гр. Русе

По същото време, докато свидетелката разговаряла с мнимия "инспектор" от полицията ѝ звъннал стационарния телефон и тя чула мъжки глас, който ѝ казал "госпожо давайте парите, защото лошо ви се пише и ако ви намеря, ще ви убия с нож в гърлото". През  това време жената попитала "инспектора", чува ли какво си говорят, и той ѝ дал инструкции да завие във фолио парите, да ги сложи в хладилника, след което "инспектора" затворил  и се обадил след около 5 минути.  Той и казал да завие парите в торбичка, да я завърже и изхвърли през балкона, след което да се скрие в банята и да не отваря на никого.

В последствие тя отишла  в спалнята на жилището, взела си хапче валериан и чула че се удря по вратата и някой вика "отворете полиция". Жената набрала смелост и отворила вратата, като в домът и пристигнали истински полицаи от Второ РУ гр. Русе. Тя разказала за случилото и се и заедно с полицаите отишла в РУ, където е разпитана, като свидетел по случая.  

Нанесена е щета в размер на 7725 лв.

Образувано е досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК.

Уведомен е дежурен прокурор от РРП. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари