Русенка е сред лауреатите на национален конкурс

1
Национален конкурс за есе събра идеи на младежи за промени в образованието
Национален конкурс за есе събра идеи на младежи за промени в образованието Снимка: Фондация "На крилете на знанието"

Национален конкурс за есе събра идеи на младежи за промени в образованието

Своите размисли на тема "Какво искам да променя в образованието" са изпратили 130 младежи, съобщи Николай Иванчев, директор на фондация "На крилете на знанието", организатор на творческата надпревара.

Петима са лауреатите, отличени в конкурса - Лора Георгиева от Русе, Яна Марчовска и Гергана Христанова от Плевен, Владимир Цанов от Ботевград и Борислава Кискинова от София. Част от наградата им е била посещение на Народното събрание.

Домакин на визитата бе народният представител от "Продължаваме Промяната – Демократична България" Свилен Трифонов, който изслуша идеите на учениците за реформи в образователната система, допълни Иванчев. По думите му младите хора са подчертали необходимостта от промяна на учебните програми, увеличаване на практическите занятия, осъвременяване на материалната база, висока квалификация и мотивация на училищните специалисти.

След дискусията Свилен Трифонов и Николай Иванчев са връчили грамоти на победителите в конкурса.

Фондация "На крилете на знанието" е създадена през 2022 година в Плевен, предава БТА. Основната ѝ дейност е развитие на неформалното образование и подкрепа за личностно развитие на деца и младежи. Предстои фондацията да организира младежки форум в Плевен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари