Русенка е единствената българка, част от екипажа на „Ориент Експрес“

37

Колко са българите в екипажа на легендарния „Ориент Експрес“?

Въпросът излезе на дневен ред, когато русенката Мариета Нарова е писала до редакцията на вестник "Бряг", за да опровергае репортаж по една от националните телевизии за единствения, според автора му, българин, част от обслужващия персонал на легендарния влак.

Искам да поправя една несправедливост…, защото много скъпа за мен девойка от Русе също работи на въпросния влак и е единствената жена българка. Казва се Рени Драгнева“, написа ни Мариета Нарова.

Нещо повече, читателката е изпратила и актуални снимки, направена на русенската гара на 3 септември, когато близките на Рени дошли да се видят с нея, макар и за краткото време, преди потеглянето на влака.

Рени Драгнева е на 21 години, завършила е Дойче шуле в Русе. Живее в Италия и учи в университета Ca' Foscari във Венеция. На борда на Venice - Simplon Orient Express (каквото е пълното име на легендарния „Ориент Експрес“) се качва през 2021 г., там работи като senior steward. Владее четири езика - български, английски, немски и италиански.

Много е щастлива, че има тази професия, и ми каза, че много обича този влак“, пестеливо разказва нейната близка и допълва, че момичето все още не е семейно, но си има приятел.

Свързваме се с Рени и естествено журналистическото ни любопитство я затрупва с куп въпроси. Намираме я, обаче, на поредното пътуване, по време на което, като при всяка работа, часовете и минутите ѝ са разчетени.

При първа възможност ще Ви пиша по-обстойно за моята история с влака Venice - Simplon Orient Express“, обещава Рени, а ние оставаме с очакването да научим повече за това как е попаднала на това фантастично място. Какво е жилото и меда да работиш на влака, за който мнозина смятат, че съществува само в криминалетата. С какви хора се среща там, завързват ли се приятелства на борда, а защо не и любов…

За всичко това Рени обещава да ни разкаже скоро. Засега само помоли да споменем колегата ѝ Николай Симеонов, другият българин, с когото работят заедно на „Ориента“ и с когото като сънародници се разбират чудесно. Ето, споменаваме го, защото българите на този легендарен влак все пак са двама – великотърновчанинът Николай и русенката Рени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    до 1
    Пичът не е българка.
  • 1
    1
    Свилен
    А пича от Велико Търново не е ли българин? Даже го даваха по тв.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари