Русенец, потрошил арест и заплашвал с убийство полицай, отива зад решетките

0
Русенец, потрошил арест и заплашвал с убийство полицай, отива зад решетките
33-годишен осъждан русенец с основно образование ще прекара 5 месеца и 2 дни в затвора, след като буйствал в Първо районно управление на полицията навръх празника на жената – 8 март. Той се „проявил“, като се заканил с убийство на полицейски служител, пише "Топ новини".

Това обаче не сложило край на агресията му, която продължила с ритници по метална решетъчна врата, която освен това силно блъскал и с ръце. В резултат рецидивистът изкъртил мазилката около вратата в сградата на Първо районно управление на МВР. През цялото време той псувал полицейския служител, отправял му обиди и закани, дори го пръскал и залял с вода.

За тези действия на закононарушителя били отправени две обвинения – в закана за убийство, по което той получил наказание пробация и в едро хулиганство, защото, както е вписано в споразумението, което мъжът сключил с прокуратурата, след като се признал за виновен, деянието му се отличава с изключителен цинизъм и дързост, извършено е повторно и грубо нарушава обществения ред и изразява явно неуважение към обществото.

Освен че признал вината си, подсъдимият възстановил и нанесените щети, е вписано в споразумението. Така за второто престъпление той получил 5 месеца и 2 дни ефективно, които ще прекара в затворническо заведение от закрит тип, при първоначален строг режим. Той ще изтърпи само второто наказание.

На провинилият се мъж се приспада времето, през което е бил задържан в ареста. Той ще трябва обаче да покрие разноските по делото – малко над 203 лева.

След като е одобрено от съда, споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари