Русенец напъхал 9 сирийци в тайник на микробус

0
Русенец напъхал 9 сирийци в тайник на микробус

Деветима сирийски граждани, укрити в специално пригоден тайник в микробус, са открити от служители на ГД „Гранична полиция“, съобщиха от МВР.

Заедно с чужденците, са задържани и двама български граждани - шофьорът и неговият спътник. Около 21 часа снощи, на ГКПП НикополФерибот, за излизане от страната пристигнал хладилен микробус ,,Ивеко” с великотърновска регистрация, управляван от В.Д. /56г./ от Русе.

Микробусът превозвал 100 касетки с кисело мляко, в него пътувал и И.В. /57г./- също от Русе. При предприетата физическа проверка, граничните полицаи забелязали конструктивни изменения на страничната врата, на товарния отсек и кабината и отклонили микробуса за щателна проверка.

В хода й полицаите установили, че между предния борд на товарния отсек и гърба на шофьорската кабина има изграден тайник, а достъпът до него се осъществявал през тавана на микробуса под хладилния агрегат. От тайника са изведени деветима сирийски граждани, седем от които били с документи за самоличност.

Чужденците, заедно с шофьора и спътника му, са задържани със заповеди за полицейско задържане и са приведени на РУП-Никопол, където случаят е поет от разследващи полицаи, наблюдаван от прокуратурата. /Виж Фотогалерия/ Снимки: МВР

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари