Русенец записа летящ старт на Световното първенство по бокс

3

19-годишният боец от Русе изнесе лекция по бокс на съперника му от Ел Салвадор

Петкратният шампион по бокс за юноши Радослав Росенов записа летящ старт на Световното първенство по бокс за мъже. 19-годишният боец от Русе изнесе лекция по бокс на съперника му от Ел Салвадор Алварадо Монтероса и заслужено спечели срещата между двамата с 5:0 съдийски гласа, предаде Sportal.bg.

Двукратният шампион на Купа “Странджа” откри двубоя с разучаващи удари с неговата предна дясна ръка. След първите трийсет секунди на двубоя той започна да използва и задната си ръка с прави удари в трупа и главата. С отлично движение с краката и красиви сайд-степ движения Росенов успяваше да маневрира по ринга, да отбягва ударите на съперника му и да контрира с бързина. Двама от съдиите гласуваха този рунд да отиде в негова полза с 10:8.

Във втората част българинът започна по-агресивно и пласира два зловещи ъперкъта с предната ръка точно в брадата на Монтеросо, които определено го разклатиха. Росенов доби още по-голяма увереност и започна да се движи умишлено с прилепен до въжетата гръб и да приканва опонента си към него. В ъгъл на ринга, или на въжетата, Росенов успяваше да пласира комбинации с по над три удара.

Огромната преднина в резултата даде спокойствие на Росенов и в последните три минути той започна да прави истинско шоу за публиката в Ташкент със свалени ръце, брилянтни ексиважи и отклони и резки контриращи прави удари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари