Русенец: Трябва ли да се случи инцидент с психично болни хора по улиците, за да се вземат мерки

2
Русенец алармира за двама очевидно болни души, които всеки ден се разхождат по улица „Борисова“
Русенец алармира за двама очевидно болни души, които всеки ден се разхождат по улица „Борисова“

Русенец алармира за двама очевидно болни души, които всеки ден се разхождат по улица „Борисова“

Във Фейсбук групата „Сигнали към Община Русерусенец подава сигнал за мъж и жена, които видимо не са в добро психическо състояние и ежедневно се разхождат по улица „Борисова“. Мъжът е притеснен от действията на млада жена и на по-възрастен мъж, който проявява агресия към въображаеми хора, но плаши минувачите.

По улица Борисова всеки ден се разхожда момиче на около 20-25 години, което не е добре, както физически, така и ментално. На пръв поглед притежава признаци на шизофрения, клати се напред-назад, олюлява се, говори си сама, смее се на висок глас. Визуално също дава сериозни признаци на ментално нестабилен човек, ходи чорлава, некъпана, разпасана, винаги е с неадекватни за сезона дрехи.

Повече от ясно е, че този човек не може да се грижи за себе си. Ходи полу-гола дори в студ, сняг и дъжд, плаче просейки. Някой път нощем я виждам пияна с бира в ръка, когато всичките и симптоми са катализирани, клатенето напред-назад е неконтролируемо, залита, пада. А отскоро почна да прави и золуми по улицата, които към момента не желая да назовавам, тъй като са гнусни.

На отсрещния тротоар на ул. Борисова друг човек, който също е напълно неадекватен, по цял ден стои и вика, крещи, кара се, държи се агресивно към въображаеми врагове или към нещо друго, не знам какво му е в главата. Този човек го заобикалят отдалеко всички минувачи, но прави впечатление, че жените са силно наплашени от неконтролируемите му агресивни изблици, викове и псувни към нищото. Въпрос на време е някой да получи камък по главата или друга поразия. Само, че законодателството в България не позволява хора с умствени проблеми да бъдат съдени и тогава кой ще бъде виновен? Общината, държавата, или всички, които бездействаме и игнорираме проблема?

Въпросите са ми два.

1) Трябва ли непременно да стане инцидент с един от двамата психично болни хора по двата тротоара на улицата, за да се вземат мерки?

2) Какви са лостовете на общината да се справи с тази ситуация?

Настоявам за ясен отговор, с ясно решение. Ако ще ми говорите приказки от 1001 нощи, то по-добре не ми отговаряйте.“

По закон няма " лостове" за въздействие, тъй като такива хора трябва сами и доброволно да поискат лечение. „Точно поради такива и други недомислици в законовата ни уредба е наложително да имаме НС, което да иска и да може, да коригира глупостите, натворени през годините в законите ни“, коментира Красимира Йорданова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    az
    Спокойно, дамата е осигурена с общинско жилище до автомивка Усмивка. Държавата си е "измила" ръцете.
  • -12
    2
    красива жена с много пари
    пий си хапчетата ,за да подействат нейните
  • -7
    1
    Борисов
    "На отсрещния тротоар на ул. Борисова" е Росен. Напълно безобиден. Никой не го заобикаля и никой не е наплашен от него. Вярно е, че вряка от време на време. А авторката да си намери някой да и обръща внимание, че тишината в спалнята е тегава работа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари